Elaboració:
Posar una olla gran plena d’aigua
Bullir, 30 minuts, el peu de porc, les carcasses, els ossos de vedella i l’os de pernil
Desescumar
Afegir la cua de vedella, els ossos d’espinada, l’orella i el morro
Afegir totes les verdures
Afegir 2/3 cullerades soperes de sal
Bullir 30 minuts més
Desescumar
Rectificar de sal
Afegir els braons de be, els pedrers i el pollastre
Bullir 20 minuts més
Rectificar de sal
Afegir les patates en quatre trossos
Bullir 20 minuts més
Rectificar de sal
Preparar la pilota:
• Barrejar les dues carns picades
• Afegir un polsim de sal
• Afegir una picada d’all i julivert
• Afegir la molla de la llesca de pa empapada amb llet i escorreguda
• Afegir els dos ous
• Barrejar bé
• Deixar reposar una estona a la nevera
Afegir la pilota enfarinada
Bullir 30 minuts més
Apagar el foc
Extreure caldo
Bullir la col durant 15 minuts
Afegir la botifarra
Bullir 2 minuts més
Extreure caldo
Escalfar els cigrons durant 2 minuts
Extreure caldo
Bullir els galets durant 15 minuts
Treure i llençar els ossos, la carcassa, la xirivia, el nap i l’api
Servir els galets, la verdura i la carn d’olla a part